De trend begon met de stalen binnendeuren (of staallook binnendeuren) welke in vele huishoudens worden toegepast. Al snel kwamen er diverse zwarte deurkrukken op de markt en zwarte cilinders.

Cilinders zijn nu ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zwarte cilinders worden vaak gebruikt in combinatie met zwart veiligheidsbeslag en zwart binnendeurbeslag om een ​​mooie en moderne uitstraling te krijgen voor uw woning of bedrijfspand.

Zwarte cilinders zijn SKG2 of SKG3 (met kerntrekbeveiliging) en worden aangeboden met of zonder sleutelcertificaat. Vanwege de populariteit hebben verschillende leveranciers ervoor gekozen om zwart op voorraad te houden. Dit garandeert korte levertijden. Daarnaast zijn er zwarte cilinders in mat zwart kleur. Zo zorg je voor de meest geschikte zwarte kleur voor jouw interieur.

De zwarte cilinders van Pfaffenhain zijn te combineren met nikkelkleurige cilinders van Pfaffenhain. Hierdoor kun je de sloten in het huis aanpassen op het interieur. Dit geldt overigens ook voor de zwarte cilinders van M&C. Een bombinatie van nikkel, messing en zwart is hierbij mogelijk.

Zwarte cilinders en zwart kerntrekbeslag als combinatie kunt u online kopen op Haverkampshop.nl Tevens zijn zij leverancier van de CES flavours collectie, een exclusieve collectie kleurcilinders met de kleuren midnight black, dusk grey, dawn bronze, rising bronze, sunset bronze en moonlight silver.