Ben je op zoek naar nieuw deurbeslag voor je voordeur of een andere deur in huis? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog geven we je tips voor het kopen van deurbeslag dat past bij jouw stijl en dat ook nog eens veilig is. Ook vertellen we je meer over deursluiters, wat het zijn en waarom ze belangrijk zijn voor de veiligheid van je huis. Lees snel verder!

Kies het juiste materiaal

Het materiaal van deurbeslag is belangrijk voor de uitstraling van je deur, maar ook voor de duurzaamheid en veiligheid. Populaire materialen zijn roestvrij staal, messing en nikkel. Roestvrij staal is duurzaam en geschikt voor buiten, messing heeft een mooie uitstraling en nikkel heeft een krasvaste laag en is daarom geschikt voor drukbezochte deuren. Kies het materiaal dat past bij jouw stijl en budget.

Let op het keurmerk

Als het gaat om de veiligheid van je huis, dan is het belangrijk om te letten op het keurmerk van het deurbeslag. Het keurmerk SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) is een goed voorbeeld. Dit keurmerk geeft aan dat het deurbeslag getest en goedgekeurd is op inbraakwerendheid. Hoe hoger het aantal sterren bij het SKG-keurmerk, hoe beter de inbraakwerendheid.

Kijk naar het design

Niet alleen de functionaliteit en veiligheid van het deurbeslag zijn belangrijk, ook het design speelt een rol. Het deurbeslag moet passen bij de stijl van jouw huis en de rest van het interieur. Kies bijvoorbeeld voor klassieke knoppen en schilden bij een oudere woning en voor strakke en moderne handgrepen bij een moderne woning.

De voordelen van deursluiters

Een deursluiter is een mechanisme dat ervoor zorgt dat de deur automatisch sluit. Dit kan handig zijn als je vaak vergeet om de deur dicht te doen of als je bijvoorbeeld kleine kinderen hebt die nog niet zelfstandig de deur achter zich dicht kunnen trekken. Maar het belangrijkste voordeel van een deursluiter is de veiligheid. Als de deur namelijk niet goed dicht is, is het voor inbrekers makkelijker om binnen te dringen.

Verschillende soorten deursluiters

Er zijn verschillende soorten deursluiters verkrijgbaar. De meest bekende is de standaard deursluiter, maar er zijn ook geluiddempende deursluiters en deursluiters met rem. Deze rem zorgt ervoor dat de deur niet hard dicht slaat en voorkomt beschadigingen aan de deur en deurpost. Ook zijn er deursluiters die geschikt zijn voor brandwerende deuren.

Het kopen van deurbeslag en deursluiters is belangrijk voor de veiligheid van je huis, maar ook voor de uitstraling en functionaliteit. Kies het juiste materiaal, let op het keurmerk, kijk naar het design, ontdek de voordelen van deursluiters en kies de juiste soort deursluiter voor jouw situatie. Met deze tips maak je de juiste keuze en zorg je voor een veilig en mooi geheel in huis. En wie wil er nu niet een stijlvol en veilig huis?